#
Saját tömegközlekedési vállalat kell a Jobbik szerint

Saját tömegközlekedési vállalat kell a Jobbik szerint

A saját tömegközlekedési vállalat a megoldás a győri közlekedés problémáinak megoldására a Jobbik szerint. Fodor Roland országgyűlési képviselő a pénteki közgyűlés előtt jutatott el közleményt szerkesztőségünkbe a témában, amelyet változtatás nélkül közlünk.

A Jobbik idén februárban javasolta a győri közgyűlésnek egy saját tömegközlekedési vállalat létrehozását. Az állami fenntartású vállalat a forráshiány és a merev belső szervezeti struktúra miatt nem képes színvonalas, ésszerű, a győriek igényét kielégítő, környezetbarát tömegközlekedést biztosítani. Ezen a helyzeten az sem javít, ha a város százmilliókért új buszokat bérel az ÉNYKK-nak, mert ettől még nem szűnnek meg az ésszerűtlen menetrendek, az átgondolatlan járatútvonalak, de a krónikus sofőrhiányt sem oldja meg. Azzal sem értünk egyet, hogy az év végén lejáró szerződés után 10 évre pályáztassuk meg a tömegközlekedési szolgáltatást a piacon. Ismerve a mai magyar viszonyokat, félő, hogy Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István kapna kedvet Győrben buszosat játszani. De Habony Árpád vagy Andy Vajna győri térnyerését sem fogadná mindenki őszinte örömmel.

A Jobbik továbbra is a saját tömegközlekedési vállalat mellett foglal állást, mely biztosítaná a minőséget, az átláthatóságot és a helyi igényekhez szükséges rugalmasságot.

SZERKESZTŐ:

HÍREK A KATEGÓRIÁBÓL

Szóljon hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé.